Kittel: "Nog eens vijf zeges in de Tour? Een onmogelijk doel"

Marcel Kittel was vorig jaar de grote schrokop in de Tour de France met vijf zeges met de sprinttrein van Quick-Step. Maar nu hij voor Katusha rijdt, wil het nog niet echt lukken voor de dertigjarige Duitser.

De trein van Marcel Kittel was vorig jaar oppermachtig in de Ronde van Frankrijk. Hij won vijf etappes, voor hij in de laatste week geblesseerd uitviel. "Of ik nog eens op vijf overwinningen mik? Dat is een onmogelijk doel. Laten we beginnen met één etappezege", vertelt hij in de Duitse krant Sudkurier.

De Duitse sprinter zit dit seizoen bij Katusha nog maar op twee zeges. Hij won twee keer in de Tirreno-Adriatico. Vorig seizoen was hij negen keer dre beste doordat de Tour de France van start ging. "Het begin van het jaar was lastig en minder succesvol dan verhoopt", zegt hij.

"Ik heb wel het gevoel dat we op het juiste spoor zitten. Natuurlijk had ik liever wat meer zeges geboekt, maar het is niet eenvoudig om een perfecte sprinttrein te ontwikkelen op zo'n korte tijd. We werken hard, Rick Zabel, Nils Politt en Tony Martin doen er alles aan."