6 arrestaties na achtervolging

De politie kreeg vrijdagavond even na 22.00 uur een melding van een conflict in Heemstede in de omgeving van de Lindenlaan, waarbij mogelijk zou zijn geschoten. Volgens de melding zou bij het conflict tussen meerdere personen een vuurwapen en een mes zijn gezien. Na dit conflict zou een aantal van deze personen in een rode auto zijn weggereden.

Tijdens het aanrijden naar de Lindenlaan in Heemstede zag de politie de bewuste auto wegrijden. De bestuurder ging er bij het zien van de politie met hoge snelheid vandoor richting Haarlem. Hierop ontstond een achtervolging en uiteindelijk reed de bestuurder van de rode personenauto zich klem in de Kruidenbuurt in Schalkwijk. De twee inzittenden van de rode personenauto, mannen in de leeftijd van 19 en 21 jaar en afkomstig uit Beverwijk en Haarlem, werden door de politie aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar wat zich exact heeft afgespeeld en heeft hierbij ook een woning doorzocht in de Lindenlaan in Heemstede. Hier zou een aantal mensen zich ophouden, die bij het eerdere conflict vrijdagavond op straat betrokken waren. In de woning werden vier personen aangehouden, een vrouw en drie mannen in de leeftijd van 39 t/m 55 jaar.

De recherche is bezig met het onderzoek.