Vader Lozano bevestigt interesse: "Barça heeft ons gebeld"

Hirving Lozano schittert momenteel op het WK met Mexico en dat heeft volgens zijn vader de belangstelling gewekt van Barcelona.

Onlangs meldde ESPN al dat de Spaanse club de aanvaller van PSV volgt en zijn vader heeft nu bevestigd dat Barcelona al contact heeft gezocht om een eventuele overstap naar Camp Nou te bespreken. Lozano kende een ijzersterk debuutseizoen in Eindhoven en trekt zijn goede voor nu door naar het WK in Rusland. In zijn eerste wedstrijd scoorde Chucky winnende treffer tegen regerend wereldkampioen Duitsland.

Dat zou voor de Catalaanse grootmacht genoeg zijn geweest om de interesse concreter te maken, terwijl ook Juventus wordt genoemd. "Barça heeft ons benaderd, maar op dit moment is er nog niets duidelijk”, aldus Lozano senior tegenover ESPN. “Na het WK krijgen we een beter beeld van de realiteit: of hij blijft bij PSV of dat hij vertrekt naar een andere club.”

Lozano kwam afgelopen seizoen tot negentien treffers en elf assists bij PSV, waar hij nog tot de zomer van 2023 onder contract staat. Door zijn statistieken werd hij al gelinkt aan clubs als Arsenal en Liverpool, en Barcelona kan nu dus aan dat fraaie lijstje worden toegevoegd. In Catalonië zou hij worden gezien als alternatief voor Antoine Griezmann. Hij werd hevig gelinkt aan een overstap, maar bleef zijn club Atlético Madrid trouw.

PSV zou naar verluidt niet onwelwillend tegenover een vertrek van de 22-jarige aanvaller staan, maar de club wenst wel een hoge transfersom. Hij werd vorig jaar voor acht miljoen euro overgenomen van Pachuca. Die club heeft wel een fors doorkooppercentage bedongen, dus moeten de Eindhovenaren een flink deel van de te verwachten winst delen. Volgens het Eindhovens Dagblad mikt de ploeg op een som van minimaal 40 a 50 miljoen euro. De verdere prestaties van Mexico op het WK worden dan ook met spanning gevolgd door de betrokken partijen.