Hitlers bestek levert 14.000 euro op

Het bestek dat Hitler speciaal voor zijn vijftigste verjaardag liet maken, heeft op een veiling in Groot-Brittannië 12.500 pond (omgerekend meer dan 14.000 euro) opgebracht. De verwachting van het veilinghuis in Sherborne was dat de twee messen, drie lepels en drie vorken hooguit 2300 pond zouden opleveren. Dit meldt de NOS. 

Het bestek is gegraveerd met met onder een hakenkruis en een adelaar, waarbij aan weerszijden de initialen van Hitler staan. Het veilinghuis geeft aan dat het bestek vrijwel ongebruikt lijkt te zijn. Daarnaast zou de set zeer zeldzaam zijn: volgens de veilingmeester was het eerste set die hij tegenkwam in de 33 jaar dat hij werkzaam was. 

De set was oorspronkelijk in het bezit van een Britse officier, die na de Tweede Wereldoorlog in Duitsland was gestationeerd. Het is onduidelijk hoe de set in het bezit kwam van de, inmiddels overleden, officier. Een woordvoerder van het veilinghuis laat weten : "Het is een niche-markt. Sommige mensen zullen er interesse in hebben. Anderen niet."