Kilo's coca´ne in voor Groningen bestemde voetbalshirts

In Groningen zit iemand stevig te balen. Hij of zij had namelijk veertien shirtjes van het Colombiaanse voetbalelftal verwacht en dat waren niet zomaar shirtjes: ze waren geïmpregneerd met een forse hoeveelheid cocaïne ter waarde van zo'n 175.000 euro.

Bij aankomst in Groningen hadden de drugs uit de shirts gewassen moeten worden, vermoedelijk in een lab. Ze werden verstuurd vanuit Barranquilla in Colombia, maar op het vliegveld van hoofdstad Bogota werd de boel tijdens een routinecontrole onderschept.

"Onze medewerkers zijn zelf voetbalfans en waren bedroefd om te zien dat het shirt, waar men zoveel plezier uit haalt, besmet was met cocaïne", aldus een woordvoerder. Met dat plezier valt het nog wel even mee trouwens: Colombia verloor op het WK in de openingswedstrijd met 2-1 van Japan.

Vermoedelijk is een nieuwe techniek gebruikt, die men steeds vaker tegen lijkt te komen. Cocaïne wordt in vloeibare vorm op kleding gegoten, wat voor gewichtstoename zorgt, maar wat het ook erg lastig maakt om de drugs op het spoor te komen.