Succescoach Trotz weg bij Washington Capitals

De ijshockeyers van de Washington Capitals boekten eerder deze maand het grootste succes uit de teamgeschiedenis: de Capitals klopten de Vegas Golden Knights en wonnen voor het eerst in de historie de Stanley Cup, de beker voor het winnende team in de NHL.

Die titel moeten de Capitals nu wel zien te verdedigen zonder succescoach Barry Trotz. De 55-jarige coach zou het niet eens zijn geworden over de voorwaarden van een nieuw contract met de ploeg uit de Amerikaanse hoofdstad. "We zijn erg teleurgesteld, maar bedanken hem voor vier geweldige jaren, met natuurlijk de Stanley Cup-winst als hoogtepunt", aldus een statement van de Capitals.

De grote ster van de Capitals, topscorer Alex Ovechkin, was teleurgesteld. "Het is moeilijk als dat zo snel gebeurd. Ik wil hem bovenal bedanken voor alles wat hij voor ons gedaan heeft. Alles wat hij deed was voor het team, niet voor zichzelf. Ik ben er zeker van dat hij zal vinden wat hij zoekt. Het is jammer, maar uiteindelijk zijn het zaken en kunnen wij niet beslissen wie blijven en wie gaan", zei de Rus.

Trotz is inmiddels aangenomen als de nieuwe coach van de New York Islanders, waarmee hij op 18 januari terug zal keren in de Capital One Arena voor het duel met de Capitals.