Heracles legt transfervrije spits van PSV vast

Joey Konings vervolgt zijn carrière bij Heracles Almelo. De twintigjarige spits komt transfervrij over van PSV en heeft voor twee jaar getekend.

Konings kwam afgelopen seizoen in veertien wedstrijden voor Jong PSV in de Jupiler League tot één doelpunt en twee assists. Zijn contract bij PSV liep aan het einde van het seizoen af.

"Toen ik mij voor het eerst bij Heracles Almelo meldde, had ik gelijk een warm gevoel, een klik", vertelt Konings op de officiële clubwebsite van Heracles. "Ik wil mij bij Heracles Almelo bewijzen en speelminuten maken. Komend seizoen speel ik met rugnummer 25. Ik hoop belangrijk te worden voor deze club."

Technisch manager Mark-Jan Fledderus is blij met de komst van Konings. "Met Joey Konings halen wij iemand binnen die in onze ogen de potentie en het talent heeft om zich bij ons snel verder te ontwikkelen. Joey heeft de hele jeugdopleiding van PSV doorlopen en is daar altijd een groot talent geweest. Hij heeft ook in het Nederlands team onder 16 ,17 en 18 gespeeld."

"Bij PSV is het hem net niet gelukt om door te breken door concurrentie en enkele blessures op de verkeerde momenten. Joey is een linksbenige aanvaller die in de spits kan spelen, maar eventueel ook vanaf de rechterkant. Het is een speler met scorend vermogen en een enorme drive in zijn spel."