Mitchelton-Scott zonder Ewan naar Tour, Lotto Soudal kent geen verrassingen in Tour-selectie

Mitchelton-SCOTT heeft vandaag zijn Tourploeg bekend gemaakt. De grootste verrassing was dat sprinter Caleb Ewan ontbrak in de selectie. De Australische sprinter zou normaal zijn Tourdebuut maken.

De Australische ploeg heeft besloten om het team volledig te bouwen rond Adam Yates. De tweelingbroer van Simon werd in 2016 nog vierde in het eindklassement van de Tour de France en won hij de trui van de beste jongere. Dit jaar hoopt Yates om het eindpodium.

"Het team is gebouwd rond Adam Yates, met een diverse ploeg van specialisten om de 25-jarige renner tijdens de verraderlijke eerste 9 dagen bij te staan", vertelt de wielerploeg op zijn website.

Doordat Mitchelton-SCOTT volledig inzet op het eindklassement van Yates is er geen plaats voor een sprinter. "Het originele plan was om op twee fronten, het klassement en de sprints, te strijden",laat het team weten. "Maar door de goede resultaten van Adam Yates dit seizoen hebben we beslist om alles op het klassement te zetten en Adam aan te duiden als onze enige leider."

Caleb Ewan, de nummer twee van Milan San Remo, reageerde op Twitter teleurgesteld op zijn niet-selectie.


Mitchelton-SCOTT: Adam Yates (GBR), Jack Bauer (NZe), Luke Durbridge (Aus), Mathew Hayman (Aus), Michael Hepburn (Aus), Damien Howson (Aus), Daryl Impey (ZAf), Mikel Nieve (Spa).

Naast Mitchelton-SCOTT maakte ook Lotto Soudal, de mogelijke nieuwe ploeg van Ewan, de selectie bekend. De Belgische WorldTour-formatie heeft geen verrassingen in petto.

André Greipel is de kopman in de sprints. De Duitser won in het verleden elf etappes in de Tour de France. In de sprints krijgt hij voornamelijk hulp van Marcel Sieberg, Jens Keukeleire en Jasper De Buyst. In de moeilijkere etappes rekent de ploeg op alleskunner Tiesj Benoot. 

In de bergen moet het voornamelijk komen van Jelle Vanendert, ritwinnaar in 2011 met aankomst op Plateau De Beille. Ook van de Pool Tomasz Marczyński, die in de voorbije Vuelta a España twee etappes wist te winnen, mag iets worden verwacht in de aankomsten bergop. Daarnaast komt ook Thomas de Gendt aan de start. De Belg won in elke grote ronde één etappe.

Lotto Soudal: Tiesj Benoot (Bel), Jasper De Buyst (Bel), Thomas De Gendt (Bel), André Greipel (Dui), Jens Keukeleire (Bel), Tomasz Marczynski (Pol), Marcel Sieberg (Dui), Jelle Vanendert.