Uruguay zeker van achtste finales na winst op Saudi-ArabiŽ

Uruguay en Rusland hebben op het WK de achtste finales bereikt. Uruguay won woensdag in groep A ook zijn tweede duel: 1-0 tegen Saudi-Arabië. Door de winst is Rusland, dat dinsdag hun tweede groepswedstrijd won, zeker van een plaats in de volgende ronde.

Na de verloren openingswedstrijd met Rusland (5-0) had de bondscoach van Saudi-Arabië ingegrepen. Hij verving Al-Muaiouf voor Al-Owais, maar ook hij ging in de fout bij het doelpunt. Bij een corner van Uruguay ging de Saudische doelman de fout in. Luis Suárez profiteerde daarvan en zette halverwege de eerste helft de openingstreffer op het bord. Voor de oud-Ajacied was het dubbelfeest want hij speelde ook zijn honderdste interland voor Uruguay.

Verder was er weinig spektakel in de eerste helft. Uruguay liet het initiatief over aan Saudi-Arabië, maar tot grote leidde dat niet. De beste kans was nog van Bahebri, maar zijn afstandsschot ging over.

Ook in de tweede helft was het Saudi-Arabië dat het spelbeeld bepaalde, maar Uruguay kreeg de beste kansen om de score te verdubbelen. Sánchez, Torreira en Cavani slaagde er niet in om de kansen af te maken. Ondanks de gemiste kansen kwam Uruguay niet in de problemen tegen de Saudi's.