El Ghazi hoopt op eerherstel: "Eerst mijn voeten laten spreken"

Anwar El Ghazi kijkt terug op een verloren jaar vol blessures en hoopt zich komend seizoen weer in de kijker te spelen bij het Nederlands elftal.

In gesprek met De Telegraaf laat de 23-jarige buitenspeler van Lille OSC weten dat hij van plan is om bij de Franse traditieclub te blijven, ook al bleef de ploeg maar net behoed voor degradatie. "In principe blijf ik, want ik heb het naar mijn zin in Lille en ik word er gewaardeerd", legt El Ghazi uit. Zelf miste hij een groot deel van het seizoen door een slepende liesblessure.

In februari raakte hij geblesseerd in het duel met het Olympique Lyon van Memphis Depay (2-2). “De dokter zag aanvankelijk niks ernstigs, waarna ik weer ben gaan trainen”, stelt de aanvaller, die zijn blessure zag verergeren en uiteindelijk bijna acht weken aan de kant stond. “Ook daarna kwam ik niet pijnvrij terug, maar door onze positie op de ranglijst voelde ik best wat druk om weer te trainen. Omdat ik niet fit was, heb ik op het laatst vrij weinig minuten gemaakt.”

Inmiddels zijn de fysieke ongemakken verleden tijd en El Ghazi is erop gebrand om zijn potentie alsnog waar te maken. "Ik wil iedereen laten zien welke stappen ik als mens en als voetballer heb gemaakt", stelt de jong bij Ajax vertrokken aanvaller. Hij had met Marokko op het WK kunnen spelen, maar koos voor een interlandcarrière bij Oranje. Daar hoopt hij weer in beeld te komen nu hij is hersteld. “Ik zou het mooi vinden als meneer Koeman eens een wedstrijd van Lille komt bekijken. Ik zou graag eens een gesprek met hem voeren. Laat ik eerst mijn voeten maar weer eens laten spreken.”