Rusland na zege op Egypte bijna zeker van volgende ronde

Rusland heeft op het wereldkampioenschap voetbal een grote stap gezet op weg naar de volgende ronde. Het gastland was met 3-1 te sterk voor Egypte en is met twee zeges nu bijna zeker van een plek in de achtste finales.

Bij Egypte was sterspeler Mohamed Salah hersteld van een blessure en startte weer in de basis, het waren echter de Russen die in de eerste helft het beste van het spel hadden. De grootste mogelijkheden waren voor Aleksandr Golovin, wiens inzet langs de paal zoefde, en Tsjerysjev, die over schoot. Toch had ook Egypte een mogelijkheid via Trezeguet, maar ook zijn inzet ging over.

De tweede helft was nog maar twee minuten oud toen de Russen op voorsprong kwamen. Na een inzet van Roman Zobnin werkte Ahmed Fathy, terwijl hij werd verdedigd door Dzjoeba, de bal in het eigen doel. Een paar minuten later werd de score verdubbeld toen Tsjerysjev 2-0 binnen schoof na goed werk van Mario Fernandes. Toen Dzjoeba de 3-0 maakte was de wedstrijd beslist.

Salah maakte voor Egypte uit een penalty nog wel de 3-1, maar verder dan dat zouden de Egyptenaren niet meer komen. De Russen zijn daardoor na twee zeges nagenoeg zeker van de volgende ronde, terwijl Egypte na nederlagen eigenlijk al de tickets naar huis kan bestellen.

Rusland

3 - 1

Egypte

 47' Fathy (e.d)
 59' Tsjerysjev
 62' Dzjoeba
   73' Salah (pen)
 
 Gele kaart: Smolov, (Rusland), Trezeguet, (Egypte)
 
Stadion: Saint Petersburg Stadium, Sint-Petersburg
Toeschouwers: 64.468
Arbiter: Cáceres (Par)
 
Opstelling:   Opstelling:
Akinfejev
Fernandes
Koetepov
Ignasjevitsj
Zjirkov (Koedrjasjov/86)
Samedov
Gazinskij
Golovin
Zobnin
Tsjerysjev (Koezjajev/74)
Dzjoeba (Smolov/79)
  El-Shenawy
Fathy
Gabr
Hegazy
Abdel-Shafy
Salah
Elneny (Warda/64)
Said
Hamed
Trezeguet (Sobhi/68)
Mohsen (Kahraba/82)