Franse homo-adoptieouders openlijk gediscrimineerd

Sinds 2013 mogen homostellen in Frankrijk ook kinderen adopteren, zonder dat er voorwaarden worden gesteld. Echter, in de praktijk blijkt dat Franse homoparen die graag een kind willen adopteren vaak een 'afwijkend kind' krijgen. De officiële Franse dienst voor adoptiekinderen in het departement Seine-Maritime (Normandië) heeft dat op de radio bevestigd zo meldt het AD. 

Pascale Lemare, die de adoptiedienst leidt; zei: "We sluiten homoseksuelen niet uit, maar ze zijn zeker ook geen prioriteit. Homo's zijn afwijkend, zowel sociaal als biologisch. Dus moeten ze zich ook openstellen voor kinderen met een afwijkend profiel." Volgens haar worden de potentiele adoptiekinderen in verschillende categorieen ingedeeld: "Je hebt kinderen met grote problemen, kinderen met psychologische stoornissen en kinderen die gehandicapt zijn. Met die kinderen is iets mis en die zijn dus niet gewenst. Dat is normaal. Als homo’s zich een beetje open opstellen dan kunnen zij deze kinderen adopteren.''

De radioreportage heeft voor grote verontwaardiging gezorgd in Frankrijk. De regering laat in een reactie weten dat probleemkinderen toewijzen aan homo's uit den boze is: "Door de overheid hoort niet te worden gediscrimineerd", zo verklaarde de Franse staatssecretaris Oliver Dussopt. 

Franse homo-adoptieouders openlijk gediscrimineerd (Foto ter illustratie: pxhere.com)
Franse homo-adoptieouders openlijk gediscrimineerd (Foto ter illustratie: pxhere.com)