WK-speler dankzij ploeggenoten op en neer naar baby

Mooi nieuws voor voetballer Jonas Knudsen: de Deen is vader geworden van een gezond dochtertje. Zijn vrouw was zwanger - zoals de oplettende lezer vermoedelijk wel geraden had - maar ze zou pas na het WK bevallen, en dus was er niks aan de hand.

Woensdag was het echter ineens al raak: mevrouw Knudsen perste er een dochtertje uit. Met moeder en kind ging het prima, maar papa moest vrijdag nog wel even de Deense openingswedstrijd tegen Peru spelen. Die werd met 1-0 gewonnen, waarna Knudsen's ploeggenoten bij Denemarken geld lapten. Daarmee kon een privévliegtuig gehosseld worden, waarmee Knudsen zijn dochter kon bezoeken. Maandag is hij weer gearriveerd in Rusland.

Ook William Kvist heeft het Deense kamp verlaten, maar dat was om minder prettige redenen. Tijdens het duel met Peru raakte hij geblesseerd aan een rib en maandag is hij naar Denemarken gevlogen om behandeld te worden. Een vervanger oproepen mag niet en dus moet bondscoach Age Hareide hopen dat Kvist later op het WK weer in actie kan komen.