Streekvervoer vanaf maandag voor onbepaalde tijd plat

Zojuist is bekend geworden dat leden van FNV Streekvervoer vanaf komende maandag voor onbepaalde tijd landelijk gaan staken.

De leden willen vermindering van de werkdruk en een hoger salaris. De werkgevers weigeren tot nu toe hier aan mee te werken.

Er waren al eerder stakingen om hun eisen kracht bij te zetten. Bij die stakingen was dat echter maar voor een dag en in een paar regio's tegelijk. 

Update 10:40 uur
Volgens Paula Verhoef, onderhandelaar van FNV, gaat men niet voor de lol staken, maar hebben de werkgevers zelf voor verharding van de acties gekozen door niet op de eisen in te gaan. "Maar in dit geval is er - nog steeds - geen keuze. Ook reizigers zijn de dupe van de veel te strakke schema’s in het streekvervoer. Ze moeten soms lang wachten als er weer een dienst uitvalt en missen aansluitingen", aldus Verhoef.

Gedurende deze staking, direct na de periode van herexamens in het middelbaar onderwijs, zullen er in het hele land nauwelijks tot geen streekbussen en regionale treinen rijden. 

Jack d’Hooghe, buschauffeur en lid van de FNV-onderhandelingsdelegatie: "Werkgevers nemen ons na vele stakingsdagen, landelijk en regionaal, nog steeds niet serieus. We praten al jaren over de werkdruk, maar maatregelen blijven uit. We gaan door met acties tot er concrete afspraken liggen over het terugdringen van die werkdruk."

Streekvervoer vanaf maandag voor onbepaalde tijd plat (Foto: FOK! )
Streekvervoer vanaf maandag voor onbepaalde tijd plat (Foto: FOK! )