Australische fans drinken Kazan leeg na nederlaag

Het plan van de Australische fans was duidelijk, voorafgaand aan het openingsduel van het team op het WK in Rusland: Frankrijk moest verslagen worden en daar moest op gedronken worden. Dat ging echter fout, want Australië verloor...en daar moest op gedronken worden!

Een stuk of vijftienduizend Aussie's togen naar het centrum van Kazan en daar gingen ze stevig tekeer. Meerdere bars lieten na afloop weten geen druppel bier meer te hebben, behalve misschien wat gemorst spul op de grond. 

"Die Australiërs zijn net Russen, ze drinken veel te veel", aldus ene Evgeny, bareigenaar in Kazan. "Geen idee hoeveel glazen bier ik geschonken heb, maar ik denk een miljoen. Ik heb zelfs nog 450 liter bier ingeslagen, want ik had geen idee hoeveel van die Australiërs er nog zouden komen."

Aliya, bartender bij een ander etablissement, had het ook naar haar zin. "Het was bijzonder. Ze dronken al het bier op. Ze kijken voetbal en zijn alleen bezig met bier drinken, geen idee waarom", aldus de Russische, die zich wellicht afvroeg waarom er niet gevochten werd.

Ook in de fanzones van de FIFA had men het naar de zin, vooral in wederom Kazan. Daar begonnen wat Australiërs met het bouwen van een toren van leeggedronken bekers en al snel werd het één groot internationaal gebeuren, met een metershoge toren als resultaat. Foto's en filmpjes zijn bij RT te vinden.

Bierbekertoren (Bron: YouTube)