FOK! Wat een weer: Mot dat met die motregen?

Het is op de meeste plaatsen bewolkt en vooral vanochtend valt er verspreid over het land af en toe motregen. In de middag en avond blijft het vrijwel overal droog en kan hier en daar de zon doorbereken. De kans daarop is het grootst in de kustprovincies. De temperatuur loopt vanmiddag op naar waardes van 19°C aan zee tot ongeveer 23°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en draait geleidelijk van zuidwest naar west. Aan de kust en boven het IJsselmeer is de wind vanmorgen nog matig tot vrij krachtig.

Komende nacht zijn er vrij veel wolkenvelden en blijft het overwegend droog. De minimumtemperatuur ligt omstreeks 15°C. De wind is zwak tot matig en draait naar zuid tot zuidwest.

Woensdag overdag zijn er met name in de ochtend nog wolkenvelden. In de loop van de dag komen er vooral in het westen zonnige perioden en het blijft droog. Wel is er langs de westkust een kleine kans op laaghangende bewolking of mist van zee. In de loop van de avond neemt in het noordwesten de kans op regen toe. De middagtemperatuur varieert van 21°C aan zee tot 28°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke, later westelijke wind is landinwaarts matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, mogelijk krachtig. Later in de avond draait de wind in het Waddengebied naar noordwest.

De eerste dagen koel met vooral donderdag kans op een bui. Na zaterdag waarschijnlijk oplopende temperaturen. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 7/3

Nederland
 

De aardappels in bloei
De aardappels in bloei

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!