BelgiŽ begint WK voetbal met zege op Panama

België heeft zijn eerste wedstrijd in groep G op het WK voetbal in Rusland gewonnen. In Sochi waren De Rode Duivels met 3-0 te sterk voor Panama. De goals kwamen van Dries Mertens en Romelo Lukaku, die het net twee keer wist te vinden.

De posities van beide landen verschillen behoorlijk, maar daar was voor rust niet eens zo veel van te merken. België was bij tijd en wijlen slordig in de opbouw, maar Panama had de zaakjes achterin ook prima op orde.

Toch kregen de Belgen wel voldoende kansen. Eden Hazard schoot in het zijnet en Mertens kwam bij twee inzetten doelman Penedo tegen. De grootste kans tot dan toe was echter voor Lukaku. Kevin de Bruyne leverde een puike voorzet af, maar Torres haalde de bal knap weg.

Er waren dus wat zorgen bij de Belgen, maar kort na de thee maakte Mertens aan alle onzekerheid een einde door de ban te breken. Panama moest dus komen en kreeg zelfs een een paar mogelijkheden. Toen de defensie van De Rode Duivels even niet stond op te letten, stormde Murilli op doelman Courtois af, die een gelijkmaker wistte voorkomen.

In de slotfase van de wedstrijd toonde België uiteindelijk toch nog zijn klasse. Na een behendige pass van De Bruyne schoot Lukaku raak en niet veel later maakte hij ook de 3-0.

Later vanavond kruisen Tunesië en Engeland in groep G de degens nog. Dit duel begint om 20.00 uur en wordt in Wolgograd gespeeld.

Dries Mertens in duel met Panama's Jose Luis Rodriguez. (PRO SHOTS/Action Images)
Dries Mertens in duel met Panama's Jose Luis Rodriguez. (PRO SHOTS/Action Images)