Vier golfers aan de leiding op US Open

Na de derde dag op het US Open moet de Amerikaanse golfer Dustin Johnson de leiding delen met drie landgenoten. Olympisch kampioen Justin Rose heeft een slag achterstand op de vier Amerikanen.

Net zoals op de eerste twee dagen was het moeilijk spelen op de baan van Shinnecock Hills GC, mede door de harde wind en de moeilijk gestoken holes.

Phil Mickelson, die zaterdag jarig zijn 48ste vierde, kreeg een hoop kritiek te verwerken nadat hij opzettelijke fout maakte. De Amerikaanse golfer miste zijn putt en ging er snel achteraan aan, zodat de bal niet van de green afrolde. Het zorgde ervoor dat hij twee strafslagen kreeg en uiteindelijk tien slagen deed over een par-4 hole.

Johnson begon de derde dag met vier slagen voorsprong. Op de eerste negen holes had hij het heel moeilijk en sloeg een double bogey en vier bogeys. In laatste negen holes herstelde de nummer één van de wereld zich iets, maar moest daar ook twee bogeys noteren, maar ook een birdie. Uiteindelijk kwam Johnson binnen in 77 slagen (+7).

Johnson staat nog wel bovenaan, maar moet de leiding delen met Daniel Berger en Tony Finau. De twee Amerikanen wisten samen met Kiradech Aphibarnrat uit Thailand als enige onder par te blijven deze ronde. Ook Brooks Koepka, de winnaar van het afgelopen jaar, staat gedeeld aan de leiding. Koepka ging rond in 72 slagen.

De Europenanen Justin Rose en Hendrik Stenson komen ook nog in aanmerking voor de zege in het US Open. Rose heeft een achterstand van één slag op de leiders, terwijl Stenson twee slagen achterstand heeft.

Ricky Fowler, die na de tweede dag er nog goed voorstond, kan zijn ambities opbergen naar een dramatische derde ronde. De nummer zeven van de wereld maakte in totaal vijf bogeys, drie double bogeys en een triple bogey. Uiteindelijk kwam hij binnen in 84 slagen en dat was veertien slagen boven het baangemiddelde.

De beste negen shots van de derde ronde US Open(Bron: YouTube)