'Emery heeft Wilshere bij Arsenal niet nodig'

Jack Wilshere lijkt deze zomer te vertrekken bij Arsenal. Volgens de Engelse media gaat de 26-jarige middenvelder zijn contract niet verlengen.

In Noord-Londen is al maanden onzekerheid over de toekomst van Wilshere, omdat zijn huidige contract eind juni afloopt. Volgens de Daily Mirror heeft de Engelsman een gesprek gehad met Unai Emery, de nieuwe manager. Hij zou naar verluidt geen belangrijke rol hebben voor Wilshere, die daarom niet gaat bijtekenen.

Daardoor lijkt Wilshere zijn club dus transfervrij te gaan verlaten. Op 9-jarige leeftijd kwam de linkspoot al in de jeugdopleiding van The Gunners terecht. Zeven jaar later debuteerde hij in het eerste elftal. Wilshere had in zijn Arsenal-jaren vaak te kampen met blessureleed, waardoor hij 'slechts' 197 officiële wedstrijden speelde.

Emery lijkt op het middenveld de voorkeur te geven aan Granit Xhaka, die deze week zijn contract verlengde, en Aaron Ramsey. Wilshere, die overigens geen deel uitmaakt van de Engelse WK-selectie, kan naar verluidt naar Wolverhampton Wanderers, West Ham United of Everton, terwijl er vanuit Italië interesse zou zijn van AC Milan en Juventus.