Meisje (9) plast in broek om game, nalatige ouders geven game de schuld

In Engeland heeft een stel nalatige ouders hun eigen falende opvoedingsmethode rechtgeluld door de schuld neer te leggen bij een computerspelletje. De populaire shooter Fortnite zou hun 9-jarige dochter namelijk zó verslaafd hebben gemaakt dat ze zelfs niet meer stopt met gamen om te gaan plassen.

Pas toen de ouders midden in de nacht hun negenjarige dochter achter de X-Box zagen zitten op een door urine doordrenkt kussen dachten ze dat er weleens iets aan de hand kon zijn. Eerder al merkten ze dat er honderden euro's van hun creditcard werden afgeschreven, dat dochterlief plots erg slecht presteerde op school en dat ze wel héél veel tijd achter de console door bracht, soms wel tien uur per dag, maar daaraan hechtten ze kennelijk niet zoveel waarde.

Leerkrachten hadden al eerder gemeld dat het meisje soms gewoon in slaap viel in de les. Hoewel ze gek was op sporten, begon ze ook te zeggen dat ze te moe was om naar de turn- of balletles te gaan. Ook de zondagsmis begon ze over te slaan.

Toen de ouders, nadat ze merkten dat het meisje soms tot wel vijf uur 's morgens achter de console hing, voor straf de X-Box van het meisje afpakten werd het aan haar lot overgelaten meisje dusdanig kwaad dat ze haar vader in het gezicht sloeg. De ouders leggen de schuld volledig bij Fortnite en waarschuwen andere ouders voor de gevaren van het spel.

Dank aan Nikonlover die dit bericht in ons nieuwsforum dropte