Messi trekt boetekleed aan: "Voel me verantwoordelijk"

Lionel Messi erkent dat Argentinië door zijn penaltymisser twee punten heeft verspeeld in de eerste WK-wedstrijd tegen IJsland.

De sterspeler van Barcelona kreeg na ruim een uur een uitgelezen kans om de Argentijnen op voorsprong te zetten. Doelman Hannes Halldórsson koos de goede hoek. "Ik voel me verantwoordelijk voor dit gelijkspel. Het was pijnlijk", gaf Messi na afloop toe. "Er was tussen de linies amper ruimte. Na de rust speelde IJsland ander voetbal. Ze waren afwachtend."

"Het gelijkspel is teleurstellend, maar het idee is hetzelfde. We moesten de komende twee wedstrijden winnen. Kroatië - Nigeria moet nog worden gespeeld. Het is nog een lange weg", ging Messi verder. "Kroatië zal ook een zware tegenstander zijn, zoals alle landen op dit WK. Ze staan achterin goed en met één bal kunnen ze een wedstrijd veranderen."

Bondscoach Jorge Sampaoli wilde zijn vedette niet afvallen. "Lionel bleef zoeken naar openingen en hij wilde dat Argentinië zou winnen, wat de statistieken ook zeggen. Ik ben tevreden over zijn prestaties. Zijn betrokkenheid om ons naar de volgende ronde te helpen is er nog steeds." Argentinië speelt donderdag de volgende groepswedstrijd, tegen Kroatië.