Van Marwijk: "Dit moet wel vertrouwen geven"

Voor Australië begon het WK zaterdag met een 2-1 nederlaag tegen Frankrijk. Het zorgt voor gemende gevoelens bij bondscoach Bert van Marwijk.

"Aan de ene kant ben ik tevreden over de manier waarop we gespeeld hebben. Maar tegelijkertijd ben ik teleurgesteld, want we hadden wel verdiend hier een punt aan over te houden", vertelt Van Marwijk in gesprek met de NOS .

De Fransen kwamen in de tweede helft op voorsprong nadat Antoine Griezmann een strafschop benutte. De strafschop werd toegekend na inschrijpen van de videoscheidsrechter na een overtreding van Josh Risdon op Griezmann. Paul Pogba hielp Frankrijk in de slotfase aan de zege dankzij doellijntechnologie nadat zijn inzet via de onderkant van de lat achter de doellijn stuiterde.

"Als je verliest na een dubieuze strafschop en een ongelofelijk gelukkige goal, dan is dat heel vervelend. Ik kan mijn spelers niets verwijten, ik kan ze alleen complimenten geven. We hebben ballen getoond. De Fransen wisten op een gegeven moment niet meer hoe ze tegen ons moesten spelen. Dat zegt nogal wat..."

Volgens Van Marwijk put Australië moed uit de wedstrijd. "Iedereen was benieuwd hoe we hier voor de dag zouden komen. Als je een van de kanshebbers op de wereldtitel zo veel weerstand kunt bieden en soms zelfs beter bent, moet dat wel vertrouwen geven."