Dubbelslag voor Valverde in La Route d'Occitanie

Alejandro Valverde heeft de bergrit in de Route d'Occitanie gewonnen. In de koninginnenrit in de Franse rittenkoers was de Spanjaard van Movistar de sterkste bovenop Les Monts d' Olmes. Daniel Navarro werd op twee seconden tweede, Kenny Elissonde werd op zes seconden derde. Valverde neemt de leiderstrui over van sprinter Nacer Bouhanni.

In de vierde etappe van La Route d'Occitanie moesten de renners vijf beklimmingen over. Twee van de tweede categorie en drie van de eerste categorie, waarvan de slotklim naar Les Monts d' Olmes.

In begin van de etappe grepen Benat Txoperena Matxikote en Damien Gaudin hun kans. De Bask was op de beklimmingen de betere van de twee, maar Gaudin kwam in de afdalingen steeds terug. Met nog 25 kilometer te rijden was avontuur over voor het tweetal.

Op dat moment was er in het peloton ook een aanval van Astana-renner Luis Leon Sanchez. De Murciaan kreeg Brice Feillu met zich mee, terwijl klassementsleider Nacer Bouhanni moest afhaken in het peloton.

Movistar met topfavoriet Valverde in het midden zette zich op kop van het peloton en bepaalde het tempo. Ruben Fernandez versnelde, waarna ploeggenoot Valverde volgde. Ook de Spanjaard Navarro en de Fransman Elissonde konden volgen. Na de tempoversnelling van Fernandez moest de Spanjaard van Movistar zelf lossen.

Elissonde ging op de slotklim meerdere malen in de aanval, maar kreeg de twee Spanjaarden er niet af. Het zorgde er wel voor dat het verschil opliep naar meer dan een halve minuut voorsprong op de eerste achtervolgers. In laatste meters versnelde Valverde een keer en daar had niemand een antwoord op en pakte naast de etappezege ook de leiding in het algemeen klassement.