Elf topschaatsers vormen trainingsgroep KNSB

De KNSB heeft Peter Kolder en Gerard van Velde aangewezen om de trainingsgroep voor topschaatsers zonder ploeg te leiden. Elf langebaanschaatsers hebben zich aangemeld bij de trainingsgroep, zo meldt de KNSB.

De ploeg bestaat uit Lotte van Beek, Marcel Bosker, Wesly Dijs, Gerben Jorritsma, Michel Mulder, Ronald Mulder, Dai Dai Ntab, Pim Schipper, Kai Verbij, Esmee Visser en Ireen Wüst. Er is nog een kans dat andere schaatsers zich ook aansluiten bij de trainingsgroep.

NOC*NSF zorgt grotendeels voor de financiering van het team, dat onder regie van de KNSB valt. In eerste instantie zal de groep bestaan voor drie maanden waarna een evaluatie plaatsvindt. 

"Het was eventjes puzzelen om aan de de trainingsgroep de best denkbare invulling te geven. Wij zijn blij dat we daarin zijn geslaagd", vertelt Emiel Kluin, disciplinemanager langebaan van de KNSB. "In de trainingsgroep kunnen deze topschaatsers zich in alle rust fulltime voorbereiden op het nieuwe schaatsseizoen. Tegelijkertijd ontstaat een collectief dat sponsors kunnen omarmen om een eigen topteam te beginnen."