Telstar-doelman en jeugdinternational De Boer naar AZ

AZ heeft vrijdagmiddag doelman Rody de Boer (20) gecontracteerd. De keeper die nog een doorlopend contract bij Telstar had, tekende in Alkmaar een contract voor vier jaar. De Boer wordt achter Marco Bizot tweede doelman. Hoeveel geld er met de transfer gemoeid is, werd niet bekendgemaakt. 

"Ik was snel overtuigd van AZ", zegt De Boer kort na zijn presentatie. "Ik ben superblij dat ik hier kan tekenen. Uit de gesprekken kreeg ik een goed gevoel bij de club." Behalve met directeur voetbalzaken Max Huiberts sprak de doelman ook met hoofdtrainer John van den Brom en keeperstrainer Nick van Aart.

Directeur Huiberts is blij met zijn komst: "Rody is talentvol. We hebben hem veel zien spelen en hij heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Voor de toekomst zou hij de opvolger van Marco (Bizot, red.) kunnen worden." De rol van Nick Olij lijkt daarmee uitgespeeld. "We hebben Nick aangegeven dat we een andere tweede keeper zouden halen. Die situatie is duidelijk. Rody zal bij Jong gaan keepen en zit bij het eerste op de bank."

Het maakt De Boer niet uit dat hij nog meer op de bank gaat zitten, waar hij bij Telstar iedere week in de basis stond. "Ik ga gewoon mijn best doen en het de trainer zo lastig mogelijk maken. Dan zien we wel hoe het gaat lopen. Ik ga die strijd wel aan. Voor mezelf wil ik zo snel mogelijk spelen, maar AZ heeft ook nog een Jong-team. Dat is voor mij doorslaggevend geweest. Op de training kan ik veel leren en de wedstijden speel ik op hetzelfde niveau."

De Boer komt uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag, de club waar ook zijn vader Leo de Boer actief was. Bij de Hofstedelingen kwam de keeper niet tot speelminuten, waarna hij overstapte naar Telstar. De Boer speelde tot dusver zeven wedstrijden voor Nederland Onder-20. Hij zat ook al bij de selectie van Jong Oranje, waarvoor hij nog niet debuteerde.

Telstar en Oranje onder 20-doelman Rody de Boer. (PRO SHOTS/Niels Boersema)
Telstar en Oranje onder 20-doelman Rody de Boer. (PRO SHOTS/Niels Boersema)