Uruguay klopt stug Egypte in slotminuten

Uruguay is het WK van start gegaan met een benauwde zege op Egypte. De ploeg van coach Oscar Tabárez sloeg pas in de slotminuten toe.

Bij de Egyptenaren ontbrak Mohamed Salah in de basisopstelling. De sterspeler van Liverpool bleek niet fit genoeg om in actie te komen. Zonder hun jarige vedette bleef Egypte voor rust aardig op de been, al wist het de Uruguayaanse doelman Fernando Muslera amper te testen.

Uruguay hanteerde een te laag baltempo en de Egyptische verdediging hield de ruimtes klein. De beste kans voor de Zuid-Amerikanen ontstond uit een hoekschop, toen de bal werd verlengd en ineens voor de voeten van Luis Suarez kwam. De aanvaller raakte het leer echter verkeerd en hij raakte daardoor van dichtbij slechts het zijnet.

Al in de eerste minuut na rust kreeg Suarez nog een grote kans om de score te openen. Edinson Cavani vond de spits van Barcelona met een handig passje, maar Suarez schoot tegen het been van de Egyptische doelman Mohamed El Shenawy. Na die veelbelovende start van de tweede helft viel Uruguay terug in dezelfde fouten.

Egypte bleef gegroepeerd spelen en kort nadat Muslera voor het eerst werd getest (afstandsschot Ahmed Fathy), kreeg Suarez toch weer een grote scoringskans. Op aangeven van Cavani kwam de oud-Ajacied oog in oog met El Shenawy te staan. De bal lag echter te veel onder zijn lichaam, waardoor de keeper 'm van de voeten van Suarez kon pakken.

In de laatste tien minuten hield El Shenawy zijn team met een prima reflex op de been toen Cavani ineens op doel poeierde. De spits van Paris Saint-Germain had even later pech dat hij met een vrije trap de paal raakte. Uruguay leek daardoor genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, totdat het in de 90ste minuut nog 0-1 werd. Vanaf rechts legde Carlos Sánchez een vrije bal op het hoofd van José María Giménez, die tegendraads raak knikte.

Egypt's Tarek Hamed in duel met Uruguay's Giorgian De Arrascaeta. (PRO SHOTS/Action Images)