Politie favoriete non-profit werkgever onder hoogopgeleiden

Voor het vierde jaar op rij is de politie dé favoriete non-profitwerkgever van hoogopgeleiden. Dit bleek donderdag 14 juni bij de presentatie van het Intermediair Imago Onderzoek 2018. In de overall ranking staat de politie op plaats zes, een plek hoger dan in 2017.

Politie favoriet bij hoogopgeleiden
"Al met al een mooi compliment", zegt plaatsvervangend directeur Human Rescource Management Monique van der Knaap die de prijs in ontvangst nam. "Intermediair vraagt een onafhankelijk panel van vierduizend hoogopgeleiden om per categorie aan te geven wie hun favoriete werkgever is. In de non-profitsector werd dat de politie. Hieruit blijkt dat werkzoekenden een positieve indruk hebben van onze organisatie. Dat helpt ons de komende tijd om nieuw talent aan te trekken voor de verschillende vakgebieden binnen ons korps."

Een goed imago is goed voor de werving, weet Van der Knaap, die terdege beseft dat het weinig zegt over hoe politiemedewerkers het werkgeverschap ervaren. "Toch is er een omslag merkbaar. Voor 2014 kwam de politie niet in de top tien en nu zijn we voor de non-profitsector al vier jaar op rij de favoriete werkgever."

Keuze
Het belang van favoriet zijn, moet je niet onderschatten, vindt Van der Knaap. "Voor hoogopgeleiden moet je concurreren met andere organisaties en bedrijven, die vaak meer salaris kunnen bieden. Zo’n beoordeling als favoriete werkgever helpt bij de keuze voor welk bedrijf je wilt werken."

Top 10
In de categorie Top 10 Favoriete Werkgevers 2018 neemt de politie inmiddels de zesde plek in. Een verbetering ten opzichte van 2017 toen de politie overall op de zevende plek eindigde. De favoriete werkgever overall is de Rabobank. De volledige ranking staat op de website van Intermediair.

Politie favoriete non-profit werkgever onder hoogopgeleiden (Foto: Politie.nl)
Politie favoriete non-profit werkgever onder hoogopgeleiden (Foto: Politie.nl)