FOK! Wat een weer: bewolkt, af en toe zon

De eerste uren is het lokaal nog grijs en nevelig. In het zuiden en uiterste noorden is er al wat zon en geleidelijk aan breekt ook elders de zon soms door. Vanmiddag kan een lichte bui ontstaan. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C aan zee tot 24°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is landinwaarts zwak en veranderlijk, in de kustgebieden waait er vanmiddag een zwakke wind vanaf zee.

Komende nacht zijn er veel wolkenvelden waaruit plaatselijk lichte (mot)regen valt. De zuidwestenwind wordt zwak tot matig en de minimumtemperatuur komt uit rond 12°C.

Zaterdag begint de dag tamelijk bewolkt, maar vooral in de middag is er ook zon. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur varieert van 18°C aan zee tot 22°C in het oosten en zuidoosten. De wind wordt west tot zuidwest en blijft zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 7/3

Nederland
 

Dreigende wolk boven een winkelcentrum in Alkmaar (Foto: DJMO)
Dreigende wolk boven een winkelcentrum in Alkmaar (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!