Kragh Andersen te sterk voor medevluchters, Porte verstevigt leiding

Søren Kragh Andersen heeft de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Deen van Sunweb van maakte deel uit van een grote groep die vroeg in de etappe waren weggereden uit het peloton. Nathan Haas werd tweede, voor Gorka Izagirre. Richie Porte reed op de laatste beklimming iedereen uit het wiel en verstevigde daarmee zijn leiding.

Snel na het startschot gingen zestien ervandoor. De kopgroep had al snel een mooie voorsprong te pakken op het peloton. Onderweg moesten de renners twee beklimmingen van de buitencategorie beklimmen, maar die zaten vooral in het begin van de etappe. Na de tweede beklimming van de klim van buitencategorie was de kopgroep gehalveerd.

Met nog vijftien kilometer werd wel duidelijk dat de kopgroep mocht gaan strijden voor de dagzege. De kopgroep had op dat moment nog een voorsprong van drie minuten op het peloton. In de laatste vijf kilometer was er nog een stevig klimmetje die de renners moesten bedwingen. Michael Gogl demareerde halverwege de klim weg uit de kopgroep. De Oostenrijker van Trek-Segafredo leek op weg naar de overwinning, maar werd bijgehaald door Kragh Andersen en zo pakte de Deen van Sunweb de zege in de Ronde van Zwitserland.

In het peloton demonstreerde Porte zijn kracht. De Australiër reed iedereen uit het wiel en de leider in het algemeen klassement pakte twaalf seconden op de andere favorieten voor de eindzege in de Ronde van Zwitserland. Porte heeft nu een voorsprong van 32 seconden op de eerste achtervolgers Wilco Kelderman en Sam Oomen.