Boksers Canelo en Golovkin gaan de ring in voor rematch

Op 15 september is het dan eindelijk zover: de langverwachte rematch tussen boksers Gennady GGG Golovkin en Saul Canelo Alvarez. De twee vochten in september vorig jaar tegen elkaar, maar dat eindigde in een gelijkspel. In mei zouden ze weer in de ring stappen, maar door dopingproblemen van de Mexicaan ging dat niet door.

Lang werd onderhandeld tussen de kampen van Golovkin en Alvarez, maar het leek erop dat er geen overeenkomst bereikt werd. Oud-kampioen Oscar De La Hoya, manager van Canelo, deed deze week een allerlaatste bod en dat werd na nog wat onderhandelen geaccepteerd door de Kazakh Golovkin. 

Golovkin wilde de opbrengst van het gevecht onderling 50-50 verdelen, maar dat was voor De La Hoya geen optie. Hij kwam met 60-40 in het voordeel van zijn pupil, wat nu uiteindelijk is teruggebracht naar 57.5-42.5, wat Golovkin alsnog zo'n dertig miljoen dollar op kan leveren. De Kazakh accepteerde in eerste instantie al een split van 65-35 in zijn nadeel, maar wil nu gecompenseerd worden voor het mislopen van een flinke zak geld door de positieve dopingtest van Alvarez.

Golovkin raakte onlangs zijn IBF-wereldtitel kwijt, omdat hij op 3 augustus niet in actie komt tegen de Oekraïner Sergey Derevianchenko, de door de IBF naar voren geschoven verplichte uitdager voor GGG. De strijd tussen hem en Canelo wordt vermoedelijk gehouden in de T-Mobile Arena in Las Vegas, met als inzet de WBA- en WBC-wereldtitels in het middengewicht (-72,6kg), beiden in bezit van de Kazakh.

Buiten Alvarez werd ook gesproken over een gevecht tussen Golovkin en Billy Joe Saunders, de WBO-wereldkampioen, die onlangs een gevecht met Martin Murray op 23 juni annuleerde.