AS Monaco bereikt akkoord met Lyon-wonderkind Geubbels

AS Monaco heeft een akkoord bereikt met Olympique Lyonnais over de transfer van wonderkind Willem Geubbels.

De zestienjarige aanvaller wordt beschouwd als een van de grootste Franse talenten en hij maakt nu voor twintig miljoen euro de overstap naar AS Monaco, zo begrijpt Goal.

Geubels, die de Franse nationaliteit bezit maar een Nederlandse vader heeft, speelde afgelopen seizoen vier wedstrijden in de hoofdmacht van Lyon en werd de jongste speler in de geschiedenis van de Europa League toen hij als invaller zijn opwachting maakte tegen Atalanta Bergamo.

Zijn talenten zijn niet onopgemerkt gebleven en de tiener tekent een driejarig contract in het prinsdom, onder voorbehoud dat hij de medische keuring doorstaat, met de mogelijkheid om de samenwerking met nog twee seizoenen te verlengen.

RB Leipzig was ook in de race voor Geubbels, maar het bod van de Duitsers werd verdubbeld door Monaco. Geubbels was ook overtuigd van het project van Monaco-trainer Leonardo Jardim en aanvaller Radamel Falcao, die de club persoonlijk aanbeval bij de aanvaller.

De Franse jeugdinternational wordt ook de duurste minderjarige speler in de geschiedenis van het Franse voetbal dankzij een transfer die naast de vergoeding van twintig miljoen euro ook een aantal bonussen bevat die aan Lyon worden betaald en een doorverkooppercentage bij een toekomstige transfer.