Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 24

'De Exorcist van deze tijd', zo wordt Hereditary door de marketingcampagne genoemd. Grootspraak? Dat kun je vanaf deze week zelf beoordelen in de bioscoop.

Ook Love, Simon komt, na in het buitenland al goed te zijn ontvangen, hier in de zalen. Daarnaast gaat Gus van Sants nieuwe film deze week in première en kunnen fans van J.K. Simmons hem bewonderen in The Bachelors.

Hereditary

Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin. Vooral haar kleindochter Charlie, voor wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder. De Grahams zitten nog midden in hun rouwproces wanneer langzaam maar zeker de afschuwelijke waarheid over hun afkomst aan het licht komt. Annie, de moeder binnen het gezin, wordt gedwongen om een duister pad in te slaan om te kunnen ontsnappen aan het noodlot dat hen allen te wachten staat.

Love, Simon

Iedereen verdient de ware liefde. Maar voor de zeventienjarige Simon Spier (Nick Robinson) is het net iets ingewikkelder: hij moet zijn familie en vrienden nog vertellen dat hij homoseksueel is én hij weet niet wie de anonieme klasgenoot is op wie hij online verliefd is geworden. Het oplossen van beide kwesties blijkt hilarisch, angstaanjagend en zet zijn leven totaal op zijn kop. Love, Simon is een grappig en oprecht verhaal over opgroeien, en alle hectiek rondom jezelf vinden en verliefd worden.

Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

John Callahan (Joaquin Phoenix) bruist van de levenslust, heeft een talent voor politiek incorrecte humor en een drankprobleem. Na een wilde feestnacht belandt hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel. Vanuit een schijnbaar uitzichtloze situatie maakt John echter een vriend (Jonah Hill) voor het leven binnen een excentrieke AA-groep. Bovendien ontmoet hij de vrouw van zijn leven (Rooney Mara) en verwerft hij nationale faam en glorie met zijn schofferende cartoons. Gewapend met een stevige dosis sarcastische humor en snijdende eerlijkheid, wordt John een voorbeeld van levensvreugde.

The Bachelors

Ontroerende, maar vaak ook onweerstaanbaar grappige film over verlies en verwerking, liefde en verzoening, met schitterende vertolkingen van Simmons en Delpy, maar ook van jong talent Josh Wiggins (Max, Hellion, Mean Dreams) en Odeya Rush (Goosebumps, The Giver).

Utøya 22. juli

Op 22 juli 2011 laat een zwaarbewapende rechtsextremist een bom afgaan in Oslo, waarna hij richting het eiland Utøya trekt waar een zomerkamp voor jongeren plaatsvindt. Geschokt door het nieuws uit de hoofdstad zijn de jongeren in contact met hun familie thuis om ze gerust te stellen dat ze ver van het incident vandaan en veilig zijn. Tot er opeens schoten te horen zijn. In één take volgen we de 18-jarige Kaja die haar zusje zoekt, terwijl ze de 72 minuten durende aanslag probeert te overleven.

Charlie & Hannah gaan uit

Een prettig gestoorde romantische komedie over liefde, seks, en – vooral – exen, vol met bizarre ontmoetingen en verbijsterende gebeurtenissen.

Check het schema van je lokale bioscoop of filmhuis om te zien wanneer je deze titels kunt bekijken. Welke film ga jij zeker dit weekend meteen checken?