Mertens simpel door in Rosmalen, wildcardspeler verrast Seppi

Op het tennistoernooi van Rosmalen heeft Elise Mertens zonder problemen de tweede ronde bereikt. De Belgische nummer twee van de plaatsingslijst speelde tegen de Sloveense Polona Hercog en was binnen vijf kwartier klaar: 6-2, 6-4.

De als vijfde geplaatste Chinese Shuai Zhang kan al door naar het volgende toernooi. De jonge Hongaarse Fanny Stollar, 161e op de wereldranglijst, had nog geen uur nodig om de mondiale nummer 29 eruit te spelen: 6-3, 6-3.

Bij de mannen zorgde MacKenzie McDonald voor een verrassing. De Amerikaanse wildcardspeler was in een dik uur al te sterk voor de Italiaan Andreas Seppi, als achtste geplaatst: 6-4, 6-2. Qualifier Alex Bolt wist de Canadees Vasek Pospisil met 4-6, 7-6 (5), 6-2 te verrassen. 

Robin Haase en Wesley Koolhof gingen in het dubbelspel in de eerste ronde met 4-6, 6-7 (4) onderuit tegen Dominic Inglot/Franco Skugor, terwijl Arantxa Rus en Eva Wacanno bij de dames begonnen met een knappe zege op Stollar en Renata Voracova. Lesley Kerkhove en Lidziya Marozava waren met 6-2, 5-7 [10-7] te sterk voor Richel Hogenkamp en Bibiane Schoofs.