Bondscoach Costa Rica heeft geen idee hoe tegenstanders heten

Bondscoach Oscar Ramirez loodste Costa Rica naar het WK, maar zijn voorbereiding lijkt nog niet helemaal afgerond. Namen van tegenstanders zijn hem vreemd.

"Die nummer tien van België deed ons echt pijn. Hij was erg beweeglijk en benutte de ruimtes voortdurend", analyseerde hij na afloop van het met 4-1 verloren duel tegen België. Dat het om Eden Hazard ging, wist hij gek genoeg niet. "Ik weet zijn naam niet", tekenden tal van buitenlandse media op na de afsluitende persconferentie.

Dat kan natuurlijk een keer gebeuren, maar na al snel bleek dat het niet bij één keer zou blijven. De bondscoach is óf niet zo sterk met namen óf hij houdt zich bewust van de domme. Wie is de beste speler van Zwitserland? "Die kleine. Wat is zijn naam ook alweer?" reageerde Ramirez. De naam van Xherdan Shaqiri moest hij schuldig blijven, terwijl zijn land hem over exact twee weken tegenkomt op het WK.

Later in het interview bleek de oefenmeester ook geen idee te hebben wie de beste speler van Engeland is. Of ja, toch, min of meer. "Engeland heeft die sterke aanvaller, die centrumspits. Ik kan me zijn naam niet herinneren", gaf hij toe, waarna Bryan Ruiz het hem maar vertelde. Costa Rica begint als underdog aan een poule met Servië, Brazilië en dus Zwitserland.