Meer details van Cyberpunk 2077

CD Project Red, de makers van The Witcher-games, delen de eerste officiële details van hun langverwachte Cyberpunk 2077.

Cyberpunk 2077 is een open, op verhalen gebaseerd rollenspel dat zich afspeelt in het universum van het klassieke pen&papier-RPG Cyberpunk 2020.

De game volgt het verhaal van V - een huurling die zich zelf omhoog werkt in Night City, de meest gewelddadige en gevaarlijke metropool in een door het bedrijfsleven geregeerde toekomst. Je mag je eigen versie van V maken in de character creation-scherm. Daarin kun je onder andere het geslacht, het uiterlijk, de personageklasse en de historische achtergrond van V te kiezen, wat de vorm van het spel beïnvloedt.

Met tientallen uren aan hoofdverhaallijnen en nog veel meer zij-activiteiten is er altijd wel iets te zien en te doen in Night City. Spelers zien alles door de ogen van V, de game is in firstperson-perspectief. Het spel bestaat ook uit keuzes, met bijvoorbeeld een interactief dialoogsysteem, en de gevolgen door de gemaakte beslissingen. In de straten van Night City en de wolkenkrabbers worden spelers geconfronteerd met moeilijke beslissingen die het hele spel beïnvloeden.

Cyberpunk 2077 verschijnt op pc, Xbox One en PlayStation 4.