Bertens met veel moeite naar volgende ronde Rosmalen

Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het grastoernooi van Rosmalen. De als derde geplaatste tennisster won in drie sets van de Russische Natalia Vikhlyantseva: 5-7, 6-3, 7-6 (5).

Bertens leek de eerste set te gaan winnen. De nummer 21 van de wereld kwam met 5-3 voor en kreeg zelfs drie setpunten, maar die waren niet aan Bertens besteed. Vikhlyantseva won vervolgens vier games op rij en pakte zo de eerste set. In set twee kon de Nederlandse wel de set naar haar toetrekken.

In de derde set leek een kopie van de eerste set te komen. Bertens kwam op een 5-2 voorsprong en kreeg meerdere wedstrijdpunten, maar kon het niet afmaken. Vikhlyantseva, nummer 85 van de wereld kwam terug tot 5-5, waarna Bertens wel haar eigen servicegame kon behouden, maar dat deed ook de Russische. In de spannende tiebreak won Bertens toch haar wedstrijd en dat was de eerste sinds 2015 in Rosmalen.

In de volgende ronde speelt Bertens tegen de Belgische Kirsten Flipkens. De twee spelen deze samen in het dubbelspel in Rosmalen.