Basacikoglu verlaat Feyenoord en strijkt neer in Turkije

Bilal Basacikoglu lijkt Feyenoord te gaan verlaten voor Kayserispor. De vleugelaanvaller is aangekomen in Turkije, waar hij dinsdag wordt gekeurd.

Zaakwaarnemer Yalcin Zöhre houdt nog wel een slag om de arm. Hij vertelt aan Voetbalzone dat er 'eerst nog wat gesprekken' moeten worden gevoerd. Als de medische keuring geen problemen oplevert, tekent de 23-jarige Basacikoglu deze week zijn contract. Welke transfersom Feyenoord ontvangt, is niet bekend.

Bilal Basacikoglu groeide bij het thuispubliek in De Kuip nooit echt uit tot een publiekslieveling. In 103 optredens voor de Rotterdammers scoorde hij slechts zeven keer. Negentien keer liet hij een teamgenoot scoren. Feyenoord nam hem in 2014 voor 3,5 miljoen euro over van sc Heerenveen.

Feyenoord nam onlangs al afscheid van de transfervrije Miquel Nelom, terwijl de aan Roda JC verhuurde Simon Gustafson naar FC Utrecht is vertrokken. Gustavo Hamer vertrok bovendien naar PEC Zwolle, terwijl huurling Kevin Diks aan het einde van deze maand lijkt terug te keren bij Fiorentina.