FOK! Wat een weer: van alles wat ...

De bewolking overheerst aanvankelijk en er kan plaatselijk nog wat lichte regen vallen. In de namiddag en avond breekt de bewolking van het westen uit en komen er perioden met zon. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C aan zee tot 20°C lokaal landinwaarts. De noordwestelijke wind is overwegend matig. In de loop van de avond wordt de wind overwegend zuidwestelijk en neemt daarbij landinwaarts af naar zwak.

De nacht naar donderdag begint vrij helder. In de loop van de nacht drijft er van het westen uit sluierbewolking over en het blijft overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C plaatselijk in het oosten tot 13°C aan zee. De zuid- tot zuidwestenwind is landinwaarts overwegend zwak, in de kustgebieden matig, aan zee en op het IJsselmeer geleidelijk vrij krachtig.

Donderdag overdag schijnt eerst nog de zon, maar van het westen uit wordt de bewolking dikker en gaat het af en toe regenen. In de avond klaart het van het westen uit gedeeltelijk op. De maximumtemperatuur varieert van 17°C aan zee tot 23°C lokaal in het zuidoosten. De zuidwestenwind is landinwaarts matig, in de kustgebieden vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer geleidelijk krachtig en in het noordwestelijk kustgebied in de middag hard. In het Waddengebied zijn in de middag windstoten rond 60 km/uur mogelijk. In de avond wordt de wind westelijk en neemt af naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

In Ramatuelle is het 25+, maar in de verte dikke cumulusformaties boven de Alpen. (Foto: PreciesInHetKiertje)
In Ramatuelle is het 25+, maar in de verte dikke cumulusformaties boven de Alpen. (Foto: PreciesInHetKiertje)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!