'Doorbraak in transfersoap Dumfries, Lammers en Floranus'

De onderhandelingen tussen PSV en sc Heerenveen lijken toch positief te eindigen voor Denzel Dumfries en Sam Lammers. Ook Sherel Floranus profiteert.

De Friezen zijn al weken in gesprek met de landskampioen uit Eindhoven, die in Dumfries de opvolger van de waarschijnlijk vertrekkende Santiago Arias ziet. De clubs werden het steeds maar niet eens over de hoogte van de transfersom en de inmiddels vertrokken technisch directeur Marcel Brands stelde zelfs dat hij een deal niet meer zag gebeuren. Nu blijkt het toch mogelijk, aldus Voetbal International.

Het is nog onduidelijk om hoeveel transfervergoeding het gaat, maar vermoedelijk is Sam Lammers onderdeel van de deal. De Friezen wilden hem graag kopen, terwijl PSV de beloftevolle spits alleen wil verhuren. Die laatste optie gaat het volgens het weekblad uiteindelijk worden, wat waarschijnlijk betekent dat de Eindhovenaren water bij de wijn doen en een hogere transfersom neerleggen voor Dumfries.

Nu het toch tot een deal komt, is dat ook goed nieuws voor Sherel Floranus. De 22-jarige rechtsback van Sparta Rotterdam maakt in dat geval de overstap van Het Kasteel naar het Abe Lenstra Stadion. Die transfer zou al rond zijn en wordt volgens Voetbal International bekend gemaakt zodra de laatste plooien van de besprekingen om Dumfries en Lammers zijn gladgestreken.

Dat de 21-jarige Lammers naar Heerenveen verkast is een verrassing. Hij werd de laatste tijd in verband gebracht met Heracles Almelo, PEC Zwolle, VVV-Venlo en FC Emmen. De all time-topscorer van Jong PSV werd maandagavond zelfs gespot in het stadion van eerstgenoemde ploeg, maar lijkt het komende seizoen toch actief te zijn op het natuurgras van Heerenveen. Wordt vervolgd.