Juul-Jensen blijft peloton voor in vierde etappe Ronde van Zwitserland

Christopher Juul Jensen heeft de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Deen van Mitchelton-Scott maakte deel uit van een vroege ontsnapping en bleef het peloton net voor. Stefan Küng blijft aan de leiding staan van het algemeen klassement.

In de vierde etappe moesten de de renners 189 kilometer afleggen van Gansingen naar Gstaad. Op het einde van de rit lag er nog een klim van tweede categorie van 8,1 kilometer aan een gemiddelde van 4,2%.

Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott), Silvan Dillier, Nans Peters ( beiden AG2R La Mondiale), Nathan Brown (EF-Drapac), Mark Christian (Aqua Blue) en Paul Ouselin (Direct Energie) reden in het begin van de etappe weg en kregen zes minuten van het peloton.

In het peloton leiden Quick-Step Floors, BORA-hansgrohe en BMC de achtervolging en met nog twintig kilometer te gaan leek het peloton alles onder controle te hebben. Het verschil was nog maar anderhalve minuut.

Halverwege de klim reden Peters en Juul-Jensen weg bij de andere koplopers. Sunweb had op de klim de kop overgenomen en trok de kaart van sprinter Michael Matthews. Het peloton nadere op een kleine halve minuut van de leiders, waar Peters het gevaar zag. De jonge Fransman versnelde en liet de Deen achter, maar Juul-Jensen wist toch weer aan te sluiten.

In de natte en bochtige afdaling wist de renner van Mitchelton-Scott zelfs Peters te lossen. Juul-Jensen wist zijn voorsprong te behouden op het peloton en pakte zo zijn eerste zege van het seizoen. Matthews wist de sprint voor de tweede plaats te winnen.