Boksster Fontijn naar EK-finale

Boksster Nouchka Fontijn heeft zich geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap in Sofia. In de klasse tot 75 kilogram was de regerend kampioene in de halve finales te sterk voor oude bekende Sarah Scheurich uit Duitsland: 5-0, zo wees de jury Fontijn unaniem als winnares aan.

Scheurich begon sterk en deelde flink wat tikken uit, maar Fontijn bleef overeind en nam het heft al snel in handen. In de tweede ronde werd twee keer tot acht geteld voor Scheurich, die in de derde ronde nog een paar keer op haar benen stond te wankelen. 

Enkele alles-of-nietsstoten kwamen nog wel door bij Fontijn, maar Scheurich kon bij lange na niet genoeg schade aanrichten. In de finale bokst Fontijn dinsdag tegen Mariya Borutsa uit Oekraïne, die op split decision won van Lauren Louise Price uit Wales.

De finalesessie in Sofia begint om 16.00 uur Nederlandse tijd. Fontijn komt in de achtste van in totaal tien gevechten de ring in, dus het is lastig te zeggen hoe laat dat precies zal zijn. Wel is duidelijk dat de hele finalesessie via onderstaande livestream te zien zal zijn.

Het hele programma van de finalesessie is hier te vinden.

De livestream van de finalesessie, met Fontijn in het achtste gevecht (Bron: YouTube)