'Cillessen staat open voor transfer'

Jasper Cillessen ziet het wel zitten om Barcelona deze zomer te verlaten voor een club waar hij meer speelminuten kan maken.

Dat meldt RAC1 maandagavond. Volgende de Catalaanse radiozender heeft Cillessen in zijn omgeving verteld dat hij weg wil. De 40-voudig international van Oranje is bij Barcelona nog steeds reserve achter Marc-André Ter Stegen, al maakte hij afgelopen seizoen wel een prima indruk in het gewonnen toernooi om de Copa del Rey.

Juist door die goede optredens in de Spaanse beker zouden onder meer Liverpool, Arsenal en Napoli een bod hebben uitgebracht. Cillessen liet onlangs weten dat hij van niets weet. "Het enige wat ik weet, is dat de club mij niet kwijt wil. Het balletje ligt bij de club, als clubs zich gaan melden."

Cillessen heeft in Camp Nou een contract tot medio 2021, waarin een gelimiteerde transfersom van zestig miljoen euro staat. Barça zou hem echter voor 45 miljoen euro willen laten gaan. De Spaanse kampioen betaalde zelf 'slechts' dertien miljoen euro om de keeper in augustus 2016 over te nemen van Ajax.