Man overvalt bus die al overvallen wordt, passagiers slaan toe

Een of andere Harrie heeft zich in Brazilië niet van zijn handigste kant laten zien. Ook bij een overvaller moet nou eenmaal brood op de plank komen, maar ene Vanderson Oliveira da Silva had beter even een beetje op kunnen letten welke bus hij uit kon kiezen voor zijn daad.

In de miljoenenstad Salvador trok Vanderson halverwege de ochtend een stadsbus in, klaar om de passagiers van hun centen af te helpen. Daar was een collega, ene Maurino dos Santos Mendes, echter al druk mee bezig, zo ontdekte de tweede overvaller.

De heren, voor zover bekend geen bekenden van elkaar, kwamen snel tot de conclusie dat dit vermoedelijk niet de meest effectieve gang van zaken was en besloten het hazenpad te kiezen. Daar waren de passagiers het dan weer niet mee eens: de overvallers werden tegengehouden en aangevallen.

Vanderson kreeg het het zwaarst te verduren en werd onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Maurino kwam er met lichte verwondingen vanaf en mocht gelijk door naar zijn voorlopige onderkomen in een lokale cel.