Rugbyers Zuid-Afrika kampioen in Sevens World Series

De rugby sevensploeg van Zuid-Afrika heeft de titel gepakt in de Sevens World Series 2017/18. Het laatste toernooi, in Parijs, leverde de Zuid-Afrikanen de winst en daarmee ook de eindzege in het kampioenschap op.

Fiji ging aan de leiding, maar werd in Parijs in de kwartfinales met 19-17 verslagen door Engeland. De Engelsen waren met 26-12 te sterk voor Canada in de halve finales en troffen vervolgens Zuid-Afrika, dat in de knock-outfase won van Spanje (15-10) en Nieuw-Zeeland (24-14).

Winst voor de Zuid-Afrikanen zou ervoor zorgen dat ze in de eindstand nipt over Fiji heen zouden wippen, terwijl het lot van Fiji in de handen van Engeland lag. Werner Kok zette de Zuid-Afrikanen vroeg op voorsprong, maar dankzij Oliver Lindsay-Hague en Dan Norton kwam Engeland langszij.

Ryan Oosthuizen en Dewald Human lieten zien dat Zuid-Afrika zich niet gewonnen gaf en dankzij de nodige conversies van Justin Geduld werd met 24-14 de zege en dus het kampioenschap gepakt.

Van de tien toernooien in de World Series won Zuid-Afrika er uiteindelijk twee: de eerste, in Dubai, en de laatste. Fiji won er vijf, waaronder de laatste vier voor Parijs, maar werd ook enkele keren vroegtijdig uitgeschakeld en dat deed ze de das om.