Mascherano vreest Nigeria 'vanwege hun gebrek aan organisatie'

Argentinië start als torenhoge favoriet in Groep D, maar Javier Mascherano waakt voor onderschatting. Vooral Nigeria kan volgens hem verrassen.

De ervaren verdediger annex middenvelder herinnert zich het vorige duel met de Afrikaanse ploeg (2-3 winst op het WK 2014). "Ze zijn moeilijk om tegen te voetballen. Niet alleen vanwege hun fysieke kracht, maar ook vanwege hun gebrek aan organisatie. Die wanorde creëert bij de rivaal ook wanorde. En dat is wanneer ploegen zoals die van ons het meeste lijden: wanneer er sprake is van wanorde”, meent de oud-speler van Barcelona.

Mascherano, tegenwoordig in dienst bij Hebei China Fortune, denkt evenwel dat Argentinië een goede kans maakt om de zware poule te winnen, mits het volledig geconcentreerd is en alle tegenstanders op waarde schat. Kroatië noemt hij een ploeg van wereldklasse met veel topspelers. "Vooral op het middenveld zoals Luka Modric, Marcelo Brozovic, Mateo Kovacic, Ivan Raktic, Ivan Perisic. Een team om voor te waken, echt een selectie met veel kwaliteit", betoogt de veteraan.

Ook IJsland verdient volgens hem het nodige respect. De prestaties van de ploeg op het EK van 2016 hebben indruk op Mascherano gemaakt. “IJsland is een relatief nieuw team. Misschien hebben ze niet een lange voetbaltraditie zoals wij die hebben, maar deze generatie voetballers heeft historie geschreven."