Fortuna Sittard winkelt bij concurrent De Graafschap

Mark Diemers vervolgt zijn carrière verrassenderwijs bij Fortuna Sittard. De aanvallende middenvelder had een aflopend contract bij De Graafschap.

Met de Superboeren promoveerde de 24-jarige afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de Eredivisie, maar het avontuur op het hoogste niveau zag hij niet zitten met de club uit Doetinchem. In een eerder stadium gaf hij al aan een stap hogerop te wensen en die heeft hij nu bij medepromovendus Fortuna gevonden, stelt hij in gesprek met Voetbal International.

Hij was in het bezit van een aflopend contract en van een toenadering tussen De Graafschap en Diemers kwam het na zijn uitspraken niet meer. Enkele Eredivisionisten, zoals Willem II en NAC Breda, hadden naar verluidt ook interesse, maar Diemers, die eerder werkzaam was bij sc Cambuur en FC Utrecht, kiest uiteindelijk voor Fortuna Sittard.

“Bij Fortuna had ik het gevoel dat ze me koste wat kost wilden hebben”, legt Diemers uit. “Ze zien een belangrijke rol voor me weggelegd in het elftal en ik kan mijn favoriete positie als nummer tien krijgen. Het gevoel was heel goed”, besluit de tweede aanwinst voor de ploeg van René Eijer. Eerder kwam Alessandro Ciranni al over van MVV.