Mooie zege Schoofs in Rosmalen, Hogenkamp onderuit

Tennisster Bibiane Schoofs heeft bij haar debuut tijdens het WTA-toernooi in Rosmalen in de eerste ronde een mooie zege geboekt. De nummer 174 van de wereld was verrassend met 6-4 en 7-5 te sterk voor de Duitse Carina Witthoeft (WTA-75).

Schoofs kreeg voor het Nederlandse grastoernooi een wildcard en maakte deze volledig waar. In de eerste set kwam ze tegen Witthoeft al snel met 5-2 voor. De Duitse brak nog wel terug tot 5-4, maar de eerste set was hierna voor Schoofs. In het tweede bedrijf kwam Witthoeft op voorsprong, maar Schoofs brak terug en won de partij.

In de volgende ronde wacht de Servische Aleksandra Krunic (WTA-55) of de Griekse qualifier Valentini Grammatikopoulou (WTA-179).

Voor Richel Hogenkamp viel al direct het doek. De Nederlandse (WTA-151) was niet opgewassen tegen de Belgische Alison van Uytvanck (WTA-47): 1-6 en 2-6. Alleen in de eerste game kreeg Hogenkamp een kans op de service van haar opponente die vervolgens veel te sterk was voor de Nederlandse.

In de eerste ronde van het dubbelspel was er wel Nederlands succes. Kiki Bertens versloeg samen met haar Belgische partner Kirsten Flipkens Oksana Kalashnikova en Tatjana Maria in de supertiebreak: 4-6, 6-1 en 10-6. Ook Demi Schuurs en haar Belgische metgezel Elise Mertens zijn door naar de volgende ronde. Zij rekenden met 6-3 en 6-3 af met Kaitlyn Cristian en Sabrina Santamaria.