Sagan sprint naar zege in tweede etappe Ronde van Zwitserland

Peter Sagan heeft de tweede etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Slovaakse wereldkampioen was na etappe van 155 kilometer in Frauenfeld de snelste in de massasprint. Fernando Gaviria werd tweede, voor Nathan Haas. Stefan Küng blijf leider in het algemeen klassement.

Perrig Quemeneur (Direct Energie), Filippo Zaccanti (Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini) en Calvin Watson (Aqua Blue Sport) waren de aanvallers van de dag. Het drietal fietste een voorsprong van iets meer dan drie minuten bij elkaar.

Het parcours bestond uit vier grote rondes van 39 kilometer met daarin twee klimmetjes. In de voorlaatste ronde besloot Michael Albasini om alleen in de tegenaanval te gaan en de Zwitser reed snel het gat dicht op de koplopers.

In het peloton ging het ondertussen er wat nerveuzer aan toe en dat leidde tot een valpartij met als grootste slachtoffer William Clarke. Ook Mikel Landa, die in Zwitserland om zijn Tour voor te bereiden, kwam ten val maar kon al snel weer zijn weg vervolgen. Door het nerveuze gedoe ging het tempo in het peloton ook omhoog en met dertig kilometer werden dan ook de vluchters gegrepen.

Om het laatste klimmetje van de dag werd er even goed doorgereden wat ervoor zorgde dat een aantal sprinters moesten afhaken in het peloton. In de laatste tien kilometer was er nog een aanval van een achttal renners, maar het peloton hield alles onder controle.

In de sprint die daarop volgde ging Gaviria vroeg aan, waarna Sagan makkelijk over hem heen ging in de laatste honderd meters. Het was pas zijn eerste overwinning sinds twee maanden tijd. Toen won de Slowaakse wereldkampioen Parijs-Roubaix. In totaal was het alweer zijn zestiende zege in de Ronde van Zwitserland.