Gridstraf Gasly na motorwissel

Pierre Gasly start vandaag in de Grand Prix van Canada achteraan. Toro Rosso heeft besloten de Honda-motor achterin de Formule 1-bolide van de Fransman te wisselen, waardoor dit zijn vierde krachtbron van het seizoen is en hij een gridstraf van tien plaatsen ontvangt. Hij zal achteraan de grid moeten vertrekken.

Bij de auto van Gasly werd voor dit weekend een nieuwe krachtbron van Honda ingebouwd die veel meer pk's leverde dan de vorige. In de derde vrije training trad er volgens Honda echter een probleem op, waardoor in de kwalificatie teruggevallen werd op een oude motor. Gasly kwalificeerde zich gisteren als zestiende, mede doordat de Fransman vanwege een bezoek aan de weegbrug tijd verloor.

Na analyse van alle data is besloten om de bolide van Gasly uit te rusten met alle mogelijke nieuwe motorcomponenten, zes in totaal. Hierbij zorgt de nieuwe verbrandingsmotor voor een gridstraf van tien plaatsen. Het zorgt er tegelijkertijd wel voor dat zusterteam Red Bull Racing meer data krijgt om een goed besluit over de motor van 2019 te kunnen maken.