'Red Bull maakt stap naar Honda, Ricciardo tekent bij'

Volgens ingewijden van Red Bulls eigen mediaplatform Speedweek zal het Oostenrijkse renstal vanaf volgend jaar met Honda-motoren rijden en zal Daniel Ricciardo nog tot 2020 bij Red Bull blijven. De voortekenen zijn volgens de Duitse site alom aanwezig in het Canadese paddock, maar Red Bull zelf laat niet meer los dan dat er in Oostenrijk een aankondiging gedaan zal worden.

Dat Red Bull aan een overstap naar Honda dacht werd aan het einde van vorig seizoen al duidelijk, toen Toro Rosso de overstap naar Honda maakte. Het juniorenteam van Red Bull kan zodoende de benodigde data verzamelen die Red Bull kan gebruiken om een weloverwogen keuze tussen de Japanse fabrikant en Renault te maken. Beide fabrikanten kwamen naar Canada met een nieuwe motor, wat de onderlinge verhoudingen nog duidelijker moet maken. Naar verluid zou Honda met deze upgrade nu op gelijke hoogte met Renault staan.

Samen met het ondertekenen van het contract met Honda zou ook het bijtekenen van Ricciardo komen. De Australiër is het middelpunt van de stoelendans voor 2019 en heeft zich dankzij zijn sterke optredens in de kijker gereden bij zowel Ferrari als Mercedes, waar hij teamgenoot zou kunnen worden van Sebastian Vettel of Lewis Hamilton. Ook de positie van de aan Renault uitgeleende Carlos Sainz is sterk afhankelijk van wat Ricciardo gaat doen komend jaar; bij een vertrek zal hij zijn plek bij Red Bull overnemen.

Of de contracten echt getekend zijn zal over drie weken in Oostenrijk moeten blijken, als Red Bull met de aangekondigde aankondiging komt.

ricciardo canada
Ricciardo is het middelpunt van de stoelendans voor 2019 (Pro Shots / Action Images)